Dårlig vær er fotovær

Det sies at det har vært en dårlig sommer på Sørlandet. Jeg har ikke vært der mer enn en uke, men vi hadde både det ene og det andre av vær. Så er jo spørsmålet hva som er dårlig vær. Det som er sikkert er ihvertfall at regn, eller like etter regn, er godt fotovær. Aldri kommer fargene fram like mye som når det nettopp har regnet og gress og blader fremdeles er våte. Kanskje har en sti blitt forvandlet til en bekk eller en vanndam. Da er det om å gjøre å utstyre seg med gummistøvler og kamera og komme seg ut. Det er ofte lite lys i skogen når det er overskyet, så det kan være nødvendig med stativ. Polarisasjonsfilter er også kjekt å ha hvis man vil fjerne refleksene som alt vannet skaper og virkelig få fram fargemetningen i alt det grønne.

Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM @ 80 mm, 1/25 s, f/4, ISO 100

Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM @ 80 mm, 1/25 s, f/4, ISO 100

Disse to bildene tok jeg like ved hytta vår en morgen som det hadde regnet kraftig om natten. Det nederste bildet er en kombinasjon av to eksponeringer, hvor den ene er med og den andre uten polafilter. Jeg har bare lagt inn litt av lysrefleksene fra bildet uten filter noen steder i vannet og på steinene. Dermed kunne jeg ha 100% kontroll over hvor mye refleks jeg ville ha med og samtidig få den frodige, jungelaktige grønnfargen i plantene.

Canon EF-S 15-85 mm f/3.5-5.6 IS USM @ 27 mm, 1/4 s, f/4.5, ISO 100

Canon EF-S 15-85 mm f/3.5-5.6 IS USM @ 27 mm, 1/4 s, f/4.5, ISO 100

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s