La bella Italia

Nå nærmer påsken seg, og vi skal endelig ha noen dager i Toscana igjen. Det er tre år siden sist, så det er på høy tid. Denne gangen skal vi bo på en b&b som heter Viziottavo i Castiglion Fiorentino, en liten middelalderby omgitt av olivenlunder, vinmarker og blomstrende valmuer.

Castiglion Fiorentino

Castiglion Fiorentino

En annen favoritt i nærheten er Cortona. Beliggende høyt over Val di Chiana-sletten og med røtter tilbake til etruskerne ligger den som en tidløs vaktpost der oppe i skråningen.

Bakgate i Cortona

Bakgate i Cortona

Stor dør, liten dør

Stor dør, liten dør

Inne i byen kan man vandre i de trange og til dels bratte gatene hvor historien sitter i veggene. Generasjoner av huseiere har hatt sine egne meninger om hvor dører og vinduer skulle sitte.

Frutta e verdura

Frutta e verdura

I hovedgaten Via Nazionale har nye butikker forsvunnet og kommet til, og det er like spennende hver gang å se om frukt- og grønnsakhandleren fremdeles holder ut. På den gamle rådhustrappen fra 1200-tallet sitter de amerikanske kunststudentene fra den lokale avdelingen av University of Georgia med sine skisseblokker. Hver søndag kveld er gaten full av folk. Da skal man ut og «se og bli sett».

Langfredagsprosesjon

Langfredagsprosesjon i Cortona

Påskens høydepunkt er langfredagsprosesjonen, hvor en stor Jesus-figur bæres rundt i byen med mange innlagte stopp langs ruten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s