Jeg har vært nabo med en stærfamilie i noen dager. Vi var nemlig på hytta i Kristi himmelfartshelga, og like utenfor hytteveggen har vi et stort leilighetskompleks. Dette består av to gamle, halvdøde ospetrær. Den ene ospa har mange etasjer med hull som har vært bebodd av generasjoner av fugler gjennom mange år. Denne gangen var øverste etasje okkupert av en stærfamilie på fire. Ihvertfall var det fire familiemedlemmer jeg fikk se. Foreldrene fløy fram og tilbake hele dagen med mat til sine sultne små. En av dem stakk ofte hodet ut av åpningen for å se om mamma eller pappa kom tilbake snart. Den andre var mer tilbakeholden, den så jeg bare når de fikk mat.

Lillesand 1_0352_2048

Inn for landing. Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, 1/400s, f/6.3, ISO 250, f=225mm

Jeg hadde to steder jeg kunne sitte og følge med på aktivitetene med kameraet klart. Jeg kunne sitte i en stol på verandaen nedenfor hullet. Med kameraet på stativ var dette ganske komfortabelt, men jeg satt lavt i forhold til fuglene, og jeg fikk også bare sett ryggen på dem når de satt i hullet. Det andre stedet var innenfor et åpent loftsvindu. Der var det trangt og litt ubehagelig å sitte, men jeg kom mye høyere og mer fra siden så det ble lettere å se både voksne og unger. Her var det ikke plass til fullt stativ, men det ene benet på stativet mitt kan tas av, og sammen med senterstangen og kulehodet blir det et veldig greit ettbensstativ.

Lillesand 1_0363_2048

Værsågod! Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, 1/400s, f/6.3, ISO 320, f=225mm

 

Lillesand 1_0440_2048

Fort deg, jeg vil ha mer mat! Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, 1/400s, f/7.1, ISO 200, f=220mm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s