Jeg bor like ved en skog, og jeg liker å gå dit av og til for å fotografere de litt mer intime landskapene og små ting som blomster, mose, sopp osv.

Forrige helg hadde jeg vårens første tur dit. Hvitveisen sto i full blomst, fuglene sang og det var en deilig dag. Jeg hadde flere ideer jeg ville prøve i tillegg til å være forberedt på det uventede, så jeg hadde med hele fotosekken. Første stopp var hvitveisen. Jeg så for meg to forskjellige bilder: ett lett, luftig bilde av en enslig hvitveis med liten dybdeskarphet og en grønn/hvit bakgrunn, og også en enslig hvitveis mot en mørk bakgrunn. Jeg så meg ut et par blomster og la meg på bakken med Tamron 90mm f/2.8 makroobjektiv på min trofaste gamle Canon 550D. Jeg la ikke merke til om noen gikk forbi på stien, men i så fall må de ha lurt på hva denne gubben holdt på med krypende rundt sånn. Etter en stund hadde jeg bildene mine og jeg begynte å se etter nye motiver. En liten dam så ganske lovende ut, men etter et par forsøk bestemte jeg meg for å la den være til en annen gang. Den kan passe bedre hvis det er tåke.

Anemone nemorosa, hvitveis

Enebakk 2017

Det er mange falne trær her som bare ligger og råtner. I årenes løp blir stubbene påvirket av vær og vind og skaper fantastiske former og strukturer som passer best til bilder i svart-hvitt. Sola skinte ned mellom grenene og skapte lysflekker som sakte gled over bakken. For å få det lyset jeg ville på denne stubben måtte jeg vente en god stund og ta flere bilder etter hvert som lyset flyttet seg. Til slutt kombinerte jeg fire bilder for å få dette resultatet. Konverteringen til svart-hvitt er gjort i Nik Silver Efex Pro.

Løkkaskogen_0016_2048

Enebakk 2017

Røtter på levende trær er også morsomme å se etter når de strekker seg ut over bakken som lange, tynne fingre. Jeg fant denne grana med spesielt fine røtter dekket med mose. Jeg hadde kamera på stativ med senterstangen opp ned for å komme nær bakken og Sigma 10-20mm f/3.5 på 10mm. Under behandlingen i Darktable brukte jeg noen lavpassfiltre for å fremheve 3d-formen på røttene og skape mest mulig liv i dem. Fargene er behandlet med Nik Viveza og Color Efex Pro.

Løkkaskogen_0032_2048

Enebakk 2017

Mens jeg holdt på å rigge meg til for bidet av stubben kom en dame forbi på tur med hunden sin. Hun spurte om jeg fant noen fine motiver her. «Jada, mange» svarte jeg. Det er mengder av motiver i dette området, men jeg tror ikke hun så noen av dem, selv om (eller kanskje fordi?) som hun sa, hun gikk der tre ganger hver dag med hunden sin.

Ser du ofte motiver der andre ikke gjør det? Fortell om det i en kommentar, og husk å sjekke ut bildene mine på ClickASnap!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s