Børter kraftverk

Av og til hender det at bilder jeg er rimelig fornøyd med går i glemmeboka. Dette bildet er et av dem. Børter Kraftverk i Enebakk ble bygd i 1914 og leverer fortsatt kortreist strøm til lokale forbrukere etter over hundre år. På utsiden ser bygningen litt sliten og nesten forlatt ut, men på innsiden summer turbinene og produserer ca 2,6 millioner kWh årlig. Kilde: Follo Energi

Børter Kraftverk, Enebakk

Børter Kraftverk, Enebakk. 0,4-6 s, f/22, ISO 100, Canon 550D/Canon EF-S 18-55 mm III

Jeg tok bildet i fjor vår på en rekognoseringstur hvor jeg ville se etter steder hvor jeg kunne få fine landskapsbilder. Etter at bildet var ferdigbehandlet glemte jeg det helt inntil for noen dager siden da jeg satt og bladde meg bakover i Darktable-biblioteket mitt.

Når jeg sier at jeg tok «bildet» er selvfølgelig ikke det helt riktig. Den vante leser aner nok at her er litt juks ute og går. Som så ofte ellers i bildene mine er det tre eksponeringer som er satt sammen, men jeg husker faktisk ikke hvilken teknikk som er brukt. Sånn går det når ting først går i glemmeboka. Eksponeringstidene var på 0,4, 3,2 og 6 sekunder og jeg brukte polarisasjonsfilter for å fjerne reflekser i vannet. Dette begrenser også lysmengden, derfor hjelper det litt til å få lengre eksponeringer. En blender på f/22 ga god skarphet gjennom hele bildet. Stativ er en selvfølge.

Se mer om ulike HDR-teknikker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s