På oppdagelsesferd i eventyrskogen

I det nærmeste turområdet mitt på Flateby har jeg for lenge siden sett et sted fra veien hvor jeg har hatt lyst til å rote rundt med kamera og stativ. I går gjorde jeg alvor av tanken, og jeg ble ikke skuffet. Det er et fantastisk sted hvor det er helt flatt og bakken er dekket av dyp, grønn mose. Det er god avstand mellom trærne, så lyset slipper ned. Gjennom mosen renner en liten bekk. Under ei rotvelte kan man lett forestille seg inngangen til det underjordiske.

Er det her de underjordiske bor?

Er det her de underjordiske bor?

Da jeg var der var det sol som kom og gikk bak skyer. For å få best mulig lys tok jeg bildene når sola var borte. Ellers ville jeg fått harde skygger og utbrente solflekker. Jeg har også brukt HDR-teknikk på disse bildene. Rotvelta over er i all hovedsak en enkelt eksponering, jeg har bare blandet inn en over- og en undereksponering noen få steder. I tillegg har jeg lysnet og mørknet noen steder og dratt opp fagemetningen litt.

Bildet under er tre eksponeringer som ble satt sammen i Macrofusion før jeg justerte med å legge inn litt av undereksponeringen i Gimp. I tillegg har jeg mørknet og lysnet litt på «frihånd».

Eventyrskogen

Eventyrskogen

Neste gang skal jeg komme når det er helt overskyet, gjerne like etter at det har regnet eller når det er tåke. Kanskje til høsten med sopp bortover i mosen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s